Open Noordzeekampioenschap 2020 – update Corona Virus

De impact Corona op het zeilseizoen 2020 is vandaag nog moeilijk in te schatten.  Eerdere optimistische scenario’s spraken over een geleidelijke ophefffing van de isolatiemaatregelen rond 20 april maar ondertussen zijn we ingehaald door de realiteit met ondermeer uitstel voor de Olympische Spelen Tokio 2020.

Op vandaag is het weinig waarschijnlijk dat de volledige campagne van het seizoen 2020 zal kunnen georganiseerd worden.

Misschien worden een aantal data in de kalender verschoven of geannuleerd. We zullen zo snel mogelijk communiceren over de wedstrijden voor de maand mei 2020.

Een extra element in dit gegeven is dat een aantal clubs onder een verbod vallen om boten te water te laten waardoor het seizoen veel later op gang zal komen. Naar je club gaan om je boot klaar te maken of te water te laten behoort tot de categorie niet-essentiële verplaatsingen. Weet ook dat recreatief varen tijdens deze periode verboden is. Alle info vind je hier

We zullen met de organiserende verenigingen overleggen en garanderen dat ingeschreven teams hun inschrijvingsgeld zullen terugkrijgen.

Het is de bedoeling het ONZK te laten doorgaan.

Hierbij tevens een oproep om je meetbrief, hetzij in IRC of CR tijdig aan te vragen. Check ook of je zeilnummer nog geldig is. Kijk het hier na.