Op vraag van velen: een inshore Nieuwpoort – Oostende – Nieuwpoort

Het tweede event van het Indumar Open Noordzee Kampioenschap dat door de Coronamaatregelen wél zal plaatshebben, verbindt twee jachthavens en evenveel watersportverenigingen aan de Belgische kust.

Nieuwpoort – Oostende – Nieuwpoort wordt een uitdagende inshore die er op vraag van de zeilers zelf is gekomen. Geregeld storten ze hun opmerkingen en suggesties in een ONZK enquête uit.

De idee om er een Belgisch cachet aan te geven volgde meteen nadat de Koninklijke Nieuwpoort Yacht Club Nieuwpoort en de Royal North Sea Yacht Club Oostende aan de slag waren gegaan.

De wedstrijd wordt op zaterdag 21 augustus gevaren.

Nieuwpoort - Oostende - Nieuwpoort

Ze staat open voor IRC- en CR- gemeten boten -inclusief een double handed klassement indien voldoende deelnemers- plus de J/80 klasse.

Er wordt de dag van de race gekozen voor een van de drie uitgestippelde banen langs de vaste merktekens op zee, afhankelijk van wind, golfslag en de klasse. De eerste start is bij de KYCN-boei, de start voor de terug-race is bij de Binnenstroombankboei. De finishzones liggen bij deze zelfde boeien. Uiteraard komt deze nieuwe race in aanmerking voor het algemeen klassement van het ONZK.

Om deze race ook als social event aantrekkelijk te houden stelde de KYCN deelnamekost op het bodemtarief van € 40,- per boot.

Nieuwpoort Oostende Nieuwpoort

Met inbegrip van drinks en snacks ‘à ‘l Ostandaise’ voor alle bemanningen: friet en een frisse pint Stella bij de tussenstop in Oostende.

Na de race naar Nieuwpoort organiseert de KYCN een barbecue aan € 25,- p/p. Daar moeten de zeilers apart voor inschrijven.

De nieuwe ‘All events Notice ans Sailing Instructions’komen zo snel mogelijk online bij manage2sail plus de module voor de BBQ-registratie.

Informatie, inschrijven, deelnemerslijst en resultaten: KLIK HIER

Bijkomende informatie: KYCN, Krommehoek 2, 8620 Nieuwpoort.
Tel: 058 23 44 13  E-mail: info@kycn.be