Tijdens het hemelvaartsweekend staat de voorjaarsklassieker Oostende Ramsgate en terug voor zeegaande zeiljachten op de agenda. Een klassieker die dit jaar één en ander bijgeschroefd ziet om beter aan de wensen van de zeilers tegemoet te komen. Nieuw dit jaar is dat zowel heenrace naar Ramsgate als de terugrace naar Oostende meetelt voor de eindrangschikking van het ONZK 2019 telt.
Elk jacht dat deelneemt aan 5 van de 12 racing days wordt opgenomen in het eindklassement. Dit biedt u extra flexibiliteit. Uiteraard wordt deelnemen beloond: de 7 beste resultaten tellen. De organiserende clubs houden de inschrijfgelden laag en proberen een toffe sfeer te creëren op de wal en goede en leuke wedstrijden op het water.
Ook nieuw dit jaar is dat elk jacht kostenloos een tracker meekrijgt. Dit verhoogt de veiligheid en laat het thuisfront toe de wedstrijd mee volgen.
De firma GEOTRACER, specialisten in IT-oplossingen voor track & trace, fleet management, gps-technologie en anti-diefstalsystemen, steunt Wind en Watersport Vlaanderen en het ONZK door voor iedere boot een unit te voorzien om zijn positie en afgelegde weg te volgen via een PC of via de App van Geo Fleet. U kan deze App simpelweg gratis bekomen door hier de QR code te scannen of te surfen naar geofleet en aan te melden met Login “ramsgate@boatrace” en password “ramsgate001”
Deze race is echt voor iedereen toegankelijk, zowel voor de beginnende zeiler met een eerste bootje als voor de doorwinterde wedstrijdzeiler met een racemachine. Een CR meetbrief heeft u al voor € 20.
De organisatie wenst ook de instroom van jongeren in het zeezeilen te bevorderen en kent daarom in de IRC klasse 20kg extra bemanningsgewicht toe voor elke persoon aan boord geboren in 2001 of later.
Deze wedstrijd vergt uitrusting volgens Offshore Special Regulations Categorie 3 met reddingvlot en tevens een EPIRB of minstens één PLB (op 406MHz). Wie niet over het verplichte reddingsvlot beschikt kan er een huren voor het week-end via Nemad Oostende, Soete Technical Services en Survitec voor een redelijke prijs. Ook dit jaar is er weerom een prachtige hoofdprijs die op de prijsuitreiking wordt verloot! Be there!